Qui som?

Aina Moliner

Aina Moliner

L’Aina va començar a tocar el violí amb cinc anys. Després d’insistir-hi molt, va començar a fer classes amb una professora particular i després es va apuntar al taller de violí del C.A.T. La Carol Duran i la Simone Lambregts han estat les seves professores i gràcies a elles, l’Aina ha pogut treure el ritme i la vitalitat musical que porta a dins des de ben petita. Fa un any es va creuar amb la Joana, una noia que com ella estima la música i la sent viva dins seu, i van decidir mostrar el seu talent. Ara, l’Aina estudia solfeig a l’escola de música de Gràcia i també perfecciona la seva tècnica amb el violí i no ha deixat les classes al C.A.T. amb l’Anaïs Falcó. Ara, amb Les VioLiles, l’Aina ha descobert que a través de la música i de parella amb la Joana poden expressar el que tenen més amagat i el que senten.

Joana Gumí

Joana Gumí

La Joana va començar a tocar el violí als cinc anys. Al cap de tres o quatre anys ja tocava concerts de repertori clàssic. Els seus pares, però, van veure que era una nena amb moltes ganes de ballar i que tot el dia cantava cançons folk i llavors van pensar que aquells concerts potser eren una mica massa encorbatats per a la seva filla i la van portar al C.A.T. Als Tallers del C.A.T., amb l’Anaïs Falcó, va descobrir una nova manera de tocar l’instrument i va ser com si el violí es convertís en la seva veu a través de la qual cantava. Ben convençuda pel món de la música folk, la Joana, amb només dotze anys ja toca a diversos projectes musicals com son Les VioLiles, Acords en Família i el grup Tirabol (que ajunta músics professionals amb joves i amb persones amb discapacitat intel•lectual). A més ha participat a diverses trobades orquestrals.

Blai Gumí

Blai Gumí

En Blai, amb només catorze anys, és un contrabaixista molt consolidat. Té una formació clàssica molt ferma, va començar a l’Escola de Música de Gràcia amb l’Oriol Martí i ara estudia al Conservatori de Barcelona amb en Xavier Puertas, que ha possibilitat que s’enfronti a algun dels concerts més difícils del repertori del seu instrument. Ha tocat de solista amb l’Orquestra del Conservatori i l’Orquestra Amics dels Clàssics. Des que va començar a pinçar les cordes del seu instrument, amb només cinc anys, sempre li ha agradat tocar tots els estils musicals. Per aquest motiu, només cal donar-li uns acords perquè et faci una línea de baix d’aquelles que et marquen l’harmonia i el ritme de la peça.

Albert Gumí

Albert Gumí

L’Albert ha arribat al món de la música folk a través dels seus fills. Ell és un músic de formació clàssica que ha voltat mig món, des de Moscú fins a Chicago, tocant els seus clarinets en algunes de les sales més prestigioses del planeta com el Contcergebouw d’Amsterdam. Des de fa deu anys és professor de l’ESMUC i desenvolupa una gran quantitat de projectes musicals de tot tipus*. Entre aquests projectes, actualment, s’ho passa de meravella tocant la guitarra amb la família, arranjant melodies i composant cançons a la carta per que Les VioLiles puguin ser una formació engrescadora que aporti una nova veu en el folk de casa nostra.

*Si voleu informació de les seves activitats podeu anar a la seva plana web http://www.albertgumi.com